ȘTAFETA RUGĂCIUNII 2020: „Binecuvântează România” ajunge în județul Bihor!
În perioada, 09-15 februarie, Ștafeta Rugăciunii 2020: „Binecuvântează România” este preluată de Comunitatea Evanghelică din județul Bihor. Indiferent de confesiunea religioasă pe care o împărtășești, dacă ești un creștin care a gustat din bucuria mântuirii și înțelege puterea rugăciunii, te invităm să accepți provocarea și să te unești la o săptămână intensă de post și rugăciune pentru „Binecuvântarea României”!
Ceilalţi, cu încredere în Dumnezeu, ne rugăm pentru toate familiile, toţi tinerii şi toţi vârstnicii din judeţul Bihor. Cerem Domnului prosperitate spirituală şi materială în România în general şi în judeţul Bihor în mod special. Cerem o revitalizare a celor care frecventează bisericile şi o trezire a celor adormiţi spiritual. Dumnezeu să ofere îndurare tuturor românilor. Pentru că este „Săptămâna Căsătoriei” îi cerem Domnului să ne crească iubirea de Dumnezeu, de familie, de cei dragi din familie şi de ţară!
JUDEȚUL BIHOR
Judeţul Bihor este situat în regiunea de Nord Vest a României, fiind brăzdat de râurile Crișul Repede şi Crișul Negru și delimitat de Munţii Apuseni la Est, iar le Vest de câmpia Tisei. Bihorul se învecinează cu judeţul Satu Mare la Nord, la Est cu Sălaj, Cluj şi Alba, la Sud cu Aradul, iar în Vest se află Ungaria.
Judeţul Bihor are o suprafaţă de 7.544 km2, şi ocupa 3% din suprafaţa ţării. Populaţia Bihorului se ridica la 1 iulie 2019 la cifra de 616.029 locuitori, iar la nivelul anului 2011 structura etnică era 68,7% romani, 26,3% , 3,3% romi, 1,1 % slovaci și 0,6% alte etnii.
Din punct de vedere administrativ, judeţul este compus din 4 municipii (Oradea, Salonta, Beiuş şi Marghita) , 6 oraşe şi 91 de comune.
Ca şi dezvoltare economică, judeţul Bihor înregistrează o diversitate ridicată a activităţilor de producţie şi servicii. Există şi resurse naturale importante, subsolul fiind bogat în ape minerale, ape termale şi minereuri, producţia agricolă este dezvoltată având terenuri de bună calitate. Bihorul are şi o forţă de muncă cu înaltă calificare, judeţul având 4 universităţi şi fiind aproape şi de Cluj care este un puternic centru universitar. Principalele activităţi economice ale judeţului sunt reprezentate de comerţ, industria prelucrătoare, construcţiile, agricultură şi turism. Ca şi nivel al produsului intern brut (PIB), Bihorul se află pe locul 2 în regiunea de Nord-Vest, cu o proporţie de aprox 20% din totalul regiunii, după judeţul Cluj.
În perioada, 09-15 februarie, locuitorului județului Bihor se roagă pentru România, aducânt pe mâini de rugăciune următoarele motive:
- Sănătate și creștere spirituală, emoțională, fizică și intelectuală
- Familii sănătoase și relații armonioase între soți și soții, părinți și copii
- Belșug material ca niciun copil, niciun bătrân și nicio casă din România să nu ducă lipsă de pâine pe masă
- Unitate în fiecare comunitate
- Dragoste și înțelepciune în fiecare creștin, în fiecare biserică pentru ca România să cunoască puterea din Ioan 3:16
În același timp, întreaga comunitate creștină din România se roagă pentru județul Bihor aducând ca cereri și mulțumiri următoare motive:
- Sănătate spirituală în fiecare biserică și familie
- Pentru lideri spirituali și politici înțelepți, credincioși chemării și vizionari
- Pentru protecția copiilor, văduvelor și bătrânilor
- Pentru răspândirea Evangheliei în fiecare localitate
- Dezvoltarea economică a infrastructurii și serviciilor
Acceptă provocarea anului 2020, indiferent de locul în care te afli. Ia Ștafeta Rugăciunii de „Binecuvântare a României” și transmite-o mai departe. Implică-te și gustă din puterea unității comune prin binecuvântare și rugăciune.