Poliția a închis Muntele Templului pentru evrei | AO NEWS
05 May, 2021 - Alfa Omega TV

Poliția a închis Muntele Templului pentru evrei | AO NEWS

Poliția israeliană a interzis accesul tuturor credincioșilor evrei la Muntele Templului, cel puțin până la sfârșitul lunii musulmane a Ramadanului, temându-se de noi violențe din partea credincioșilor musulmani.

Conform TPS, evreii vor avea acces din nou la locul sfânt lunea viitoare de Yom Yerushalayim, tradus Ziua Ierusalimului, când Israelul își sărbătorește victoria în războiul de șase zile din 1967 și reunificarea Ierusalimului.

Mai multe organizații israeliene sunt supărate din cauza deciziei poliției, care face concesiuni prea mari comunității musulmane în detrimentul credincioșilor evrei. Este a 11-a oară în decurs de 54 de ani când poliția interzice evreilor accesul la Muntele Templului.

Liderul Hamas, Khaled Mashaal, a amenințat că ziua a 28-a a lunii musulmane a Ramadanului, adică pe 9 mai, va fi punctul de cotitură pentru eliberarea moscheii Al-Aqsa. A 28-a zi a Ramadanului este cea mai sensibilă noapte din Ramadan. Conform credinței islamice, în noaptea respectivă, îngerul Gabriel a coborât Coranul din cer.

Știre prezentată în cadrul ediției din 05 mai 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

 


Sursa: