Tensiuni la nivel înalt în Iran asupra politicii sale externe | AO NEWS
05 May, 2021 - Alfa Omega TV

Tensiuni la nivel înalt în Iran asupra politicii sale externe | AO NEWS

Liderul Suprem al Republicii Islamice, Ayatollah Ali Khamenei l-a criticat pe ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif după ce acesta din urmă, într-o înregistrare audio de trei ore și zece minute obținută de TV7, s-a plâns de influența Gărzilor Revoluționare Islamice asupra politicii externe a Teheranului.

Ministrul de externe Zarif este auzit în acea înregistrare criticând Gărzile Revoluționare Islamice, precum și pe fostul comandant al forței Quds, Qassem Suleimani. El se plângea de influența negativă a forțelor de iraniene elită, care prin acțiunile sale destabilizatoare au înfrânat negocierile cu puterile mondiale asupra acordului nuclear iranian.

Într-o alocuțiune difuzată la televiziunea de stat, liderul suprem al Republicii Islamice, condusă de regim, a subliniat că nicăieri în lume un ministru de externe nu determină singur afacerile unei țări, referindu-se astfel indirect la Zarif.

Ministrul Zarif a publicat scuze pe contul său de Instagram, precizând că nu dorește răul țării, poporului și revoluției.

Știre prezentată în cadrul ediției din 05 mai 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: