Județul Botoșani preia ȘTAFETA RUGĂCIUNII 2020: „Binecuvântează România”
În perioada, 23-29 februarie, Ștafeta Rugăciunii 2020: „Binecuvântează România” este preluată de Comunitatea Evanghelică din județul Botoșani. Indiferent de confesiunea religioasă pe care o împărtășești, dacă ești un creștin care a gustat din bucuria mântuirii și înțelege puterea rugăciunii, te invităm să accepți provocarea și să te unești la o săptămână intensă de post și rugăciune pentru „Binecuvântarea României”!
Ceilalţi, cu încredere în Dumnezeu, ne rugăm pentru toate familiile, toţi tinerii şi toţi vârstnicii din judeţul Botoșani. Cerem Domnului prosperitate spirituală şi materială în România în general şi în judeţul Botoșani în mod special. Cerem o revitalizare a celor care frecventează bisericile şi o trezire a celor adormiţi spiritual. Dumnezeu să ofere îndurare tuturor românilor.
Județul Botoșani
Judeţul Botoşani se află în partea de nord-est a României şi se învecinează la vest cu judeţul Suceava, la sud cu judeţul Iaşi, la nord cu Ucraina iar la est cu Republica Moldova. Ca şi organizare administrativă judeţul are două municipii (Bostosani şi Dorohoi), cinci oraşe (Darabani, Săveni, Ştefăneşti, Bucecea şi Flămânzi) şi 71 de comune care cuprind 330 sate.
Populaţia judeţului era la 1 iulie 2019 de 454.919 locuitori. Suprafaţa judeţului este de 4.965 km2 (respectiv 2,1% din teritoriul ţării). Ca şi relief, acesta este predominant deluros, având ca unităţi principale Dealurile Siretului şi Câmpia Jijiei Superioare, cu coline domoale ce nu depăşesc 200 m spre est (unde se află câmpia Prutului) şi spre vest (unde se află terasele înalte de pe malul stâng al Siretului, care fac parte din zona sud-estică a Podişului Moldovei cu înălţimi de peste 300 m).
Botoşaniul are o reţea hidrografică formată din râurile Siret, Prut şi Jijia împreună cu afluenţii lor. În zona localităţilor Stânca-Costești există un important lac de acumulare cu un volum de 1,5 miliarde de mc de apă, o suprafaţă de 1.600 ha şi o lungime de 70 de km.
Din punct de vedere economic, populaţia judeţului este ocupată predominant în agricultură. 56,42% din populaţie trăieşte în mediul rural, iar 43,58% în mediul urban. Teritoriul judeţului are suprafeţe relativ mari cultivate cu cereale, care au dus şi la dezvoltarea industriei de panificaţie. Alte ramuri industriale sunt reprezentate de prelucrarea cărnii, exploatarea resurselor naturale pentru producerea materialelor de construcţii, industria uşoară şi confecţii, aparataj electric, articole tehnice de cauciuc și mobilă. Repartizarea populaţiei pe diverse ocupaţii arată astfel: 18,1% industrie, 53,9% agricultură, 10,9% comerţ şi servicii, 4,85% învăţământ, 3,5% sănătate.
În săptămâna care ne stă în față, locuitorului județului Botoșani se roagă pentru România, aducând pe mâini de rugăciune următoarele motive:
- Sănătate și creștere spirituală, emoțională, fizică și intelectuală
- Familii sănătoase și relații armonioase între soți și soții, părinți și copii
- Belșug material ca niciun copil, niciun bătrân și nicio casă din România să nu ducă lipsă de pâine pe masă
- Unitate în fiecare comunitate
- Dragoste și înțelepciune în fiecare creștin, în fiecare biserică pentru ca România să cunoască puterea din Ioan 3:16
În același timp, întreaga comunitate creștină din România se roagă pentru județul Botoșani aducând ca cereri și mulțumiri următoare motive:
- Sănătate spirituală în fiecare biserică și familie
- Pentru lideri spirituali și politici înțelepți, credincioși chemării și vizionari
- Pentru protecția copiilor, văduvelor și bătrânilor
- Pentru răspândirea Evangheliei în fiecare localitate
- Dezvoltarea economică a infrastructurii și serviciilor
Acceptă provocarea anului 2020, indiferent de locul în care te afli. Ia Ștafeta Rugăciunii de „Binecuvântare a României” și transmite-o mai departe. Implică-te și gustă din puterea unității comune prin binecuvântare și rugăciune.