Coronavirusul face noi victime
În Israel, coronavirusul a început să aibă impact. Au fost diagnosticați pozitiv 17 israelieni și ca măsură de precauție, guvernul a pus în carantină 70 000 de oameni. Premierul Beniamin Netanyahu spune că vor face tot ce vor putea pentru a fi pregătiți.
Cred că ne luptăm cu această criză într-un mod eficient, atât în sectorul sănătății, cât și în cel economic. Aceasta nu înseamnă că nu avem provocări. În această idee, cred că mai multe companii, oameni de afaceri și directori de companii acționează în colaborare cu ministerele guvernului, urmează instrucțiunile primite și rămân pregătite de acțiune.
Autoritățile israeliene au închis punctele de trecere către Betleem după ce șapte oameni au fost depistați pozitiv cu coronavirus și au fost puși în carantină. Decizia a dezamăgit câțiva turiști. Suntem triști și dezamăgiți fiindcă am venit din Cehia și nu putem vizita Betleemul din cauza coronavirusului... Vom pleca mâine și nu reușim să vizităm locul. Oficialii palestinieni au închis pe durată nelimitată Biserica Nativității din orașul biblic, de teama virusului, chiar cu câteva săptămâni înainte de Paște. Au închis biserica pentru a ne ocupa de curățenie, fiindcă știm că aici vin mulți oameni, din toată lumea.
Am venit din Oregon, SUA, cu oameni din toată SUA, la un seminar despre Israel și vom vizita multe locuri. Vă dați seama, ar fi nemaipomenit să putem intra înăuntru, dar e bine și așa. În timp ce laboratoarele medicale din toată lumea sunt în căutarea vaccinului pentru coronavirus, un laborator israelian spune că de patru ani face cercetări în domeniu. Din 2016, tehnicienii de la Institutul de Cercetare Migal lucrează pentru prevenirea coronavirusului la păsări. Cercetătorii de la Migal au descoperit că virusul corona de la păsări e asemănător la nivel genetic cu varianta de coronavirus umană. Acest lucru ar face mult mai probabilă descoperirea într-un timp scurt a unui vaccin pentru oameni.
Am găsit o formulă de succes pentru vaccinul la păsări, care a funcționat foarte bine. În timp ce Shahar și echipa lui monitorizează răspândirea coronavirusului, au văzut valoarea muncii lor de cercetare de-a lungul anilor. Vaccinarea a dat rezultate foarte bune, și vaccinul a fost dezvoltat cu o tehnologie nouă, capabilă să stopeze infecția cu coronavirus la păsări. Cred că vaccinul dezvoltat pentru păsări se poate modifica foarte ușor pentru a funcționa pentru oameni. Dacă se induce un răspuns imunitar împotriva acestor proteine, principiu care a funcționat cu succes la păsări și nu există niciun motiv pentru care nu ar funcționa și la oameni. Testarea vaccinului pentru coronavirus la oameni va începe chiar în această sală. Pentru moment, avem vaccinul doar pentru păsări, dar vom proceda într-un mod similar pentru a oferi vaccinul și pentru oameni.
Echipa Migal crede că desfășurătorul proiectului lor e unul ambițios, dar realizabil. În câteva zile vom începe producția, chiar aici, vom pregăti întreg procesul de producție pentru versiunea umană a vaccinului. Credem că în câteva săptămâni, maximum trei luni, vom avea suficiente vaccinuri pentru a putea iniția studiile clinice. Investitorii și companiile farmaceutice au încurajat Institutul Migal să ducă munca lor la următorul nivel. Odată ce încep studiile clinice însă, vor interveni autoritățile.
Suntem foarte optimiști, știm că încă mai e un pas mare de făcut, cel cu studiile clinice, dar sperăm că vom putea dovedi siguranța soluției noastre și a vaccinului nostru, așa că suntem plini de speranță că îl vom putea oferi oamenilor. Testele ar putea dura luni de zile, până la un an, înainte ca vaccinul să fie gata de producție în masă. Până acum, Institutul Național al Sănătății din SUA consideră că Moderna e cel mai promițător vaccin. Deși cei de la Migal înțeleg provocările, ei speră că avansul lor va conta la găsirea vaccinului pentru această problemă globală.
Înțelegem importanța misiunii din acest moment și cred că fiecare din noi lucrează la capacitatea maximă pentru a face vaccinul nostru disponibil cât mai repede posibil. E ceva ce ne motivează personal pe fiecare din noi și a cărei semnificație o înțelegem.
Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.
Dacă nu știai, pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri
Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/pg/alfaomegatv/posts/
Reportajul face parte din emisiunea „Jerusalem Dateline” 318, difuzată în martie 2020.
Sursa: