Separarea Bisericii de stat în SUA | Știre Jerusalem Dateline
10 Jul, 2020 - Alfa Omega TV

Separarea Bisericii de stat în SUA | Știre Jerusalem Dateline

În timp ce SUA sărbătorește 244 de ani de la fondare, mulți americani se gândesc la independența și libertățile lor. Primul amendament al Constituției SUA garantează libertatea religioasă.

Reporterul Știrilor CBN, Paul Strand, e curios să afle dacă fondatorii națiunii încercau să țină guvernul departe de religie sau religia departe de guvern, atunci când au separat

biserica și statul. Separarea bisericii de stat a devenit o piedică pentru Dumnezeu sau pentru adepții Săi în a avea un impact semnificativ în guvern sau în viața publică.

Totuși, nu doar la aceasta se gândeau fondatorii Americii când au gândit separarea bisericii de stat. Se temeau de ceea ce multe națiuni au experimentat. O singură religie adevărată care să fie impusă tiranic conștiinței și credinței fiecărui cetățean.

Iată ce spune Peter Lillback de la Providence Forum. Ei și-au dat seama că a avea o biserică-monolit era un lucru periculos. Fiindcă aceasta conferea regelui nu doar putere fizică, ci și spirituală.

Înainte ca pelerinii să fugă din Anglia... Pastorul lor a fost executat fiindcă a afirmat că Isus Hristos este șeful bisericii, iar liderul monarh a spus: Nu, eu sunt șeful bisericii, iar tu vei muri. Iată ce spune Wiliam Federer, istoricul de la America Minute. Fondatorii se temeau că guvernul federal va adopta tiparul țărilor europene care s-au identificat cu o anumită confesiune la nivel național. Așadar, în mod conștient, au separat biserica de guvern. Asta pentru a proteja de guvern bisericile, credința și conștiința fiecărui credincios. Istoricul creștin Eddie Hyatt spune că la aceasta se referea Thomas Jefferson când a scris scrisoarea în care s-a folosit prima dată faimoasa expresie.

El spunea că primul amendament a ridicat un zid de separare care să protejeze biserica de orice intervenție neavenită a guvernului. Însă Dumnezeu Se află de ambele părți ale zidului, unde este binevenit, după cum ar și trebui să fie.

Astăzi însă, totul este întors pe dos. Dacă odată se credea în tăria acestui zid impenetrabil dintre biserică și stat, vedem că guvernul sare acest zid și interzice predicarea unor texte din Scriptură. Brusc, guvernul reglementează activitățile religioase, tocmai ceea ce Jefferson spunea că nu se poate din cauza separării.

Fondatorii ar fi foarte supărați să vadă cât de mult au schimbat acea reglementare. Lillback spune că trebuie să ne amintim care a fost planul fondatorilor.

Era un guvern teist, deci Dumnezeu nu era separat de guvern. Orice interpretare a Primului Amendament care Îl scoate pe Dumnezeu din treburile guvernului, schimbă total povestea. Fondatorii credeau că o națiune fondată pe libertate poate rămâne liberă dacă cetățenii săi sunt oameni evlavioși. După cum remarcă și David Burton de la WallBuilders, credincioșii au ochii ațintiți spre eternitate și aceasta îi face să-și înfrâneze poftele. Când trăiești cu Dumnezeu, știi că va trebui să dai socoteală pentru faptele tale și asta îți schimbă comportamentul stricat. Fondatorii au creat

o națiune pentru oameni liberi, dar și pentru cei drepți, care se vor conduce pe ei înșiși

după valorile creștine. Fondatorii mai știau că au nevoie de legea perfectă a unui Dumnezeu iubitor și înțelept. A existat o înțelegere clară că guvernul avea nevoie de un echilibru suprem, mai presus de conducătorii lor, mai precis de o lege transcendentă a lui Dumnezeu. De aceea, vedem că în Declarația de Independență numele lui Dumnezeu apare de patru ori. Apoi a venit Constituția SUA, despre care unii spun că este un document fără niciun Dumnezeu fiindcă El nu este menționat acolo. Îndată ce au terminat-o însă, au numit o zi a recunoștinței față de Dumnezeu. Dacă intenția lor era să-L scoată pe Dumnezeu din cadrul guvernului, ceva trebuie să le fi scăpat, fiindcă dintr-o dată I-au mulțumit pentru tot ceea ce aveau. Asta arată ce absurditate istorică este ideea unei constituții fără Dumnezeu. Dumnezeu nu este deloc absent din Constituție și nici din viețile autorilor ei. Ei nu sunt păgâni, ba chiar la încheierea muncii lor au spus: În anul Domnului nostru, 1787.. Ultimele cuvinte ale Constituției fac referire la Isus Hristos. Nu este nicio surpriză că cel din urmă motto este acela că suntem o națiune condusă de Dumnezeu.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 335, în iulie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://www.facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: