Legile privind blasfemia
14 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

Legile privind blasfemia

Grupurile care militează pentru respectarea drepturilor omului au pus în lumină nedreptăți cum ar fi legile islamului privind blasfemia. Recent, George Thomas de la CBN a stat de vorbă cu o membră a Comisiei Statelor Unite pentru libertatea religioasă internațională și despre legi controversate. Ascultați.

George Thomas: Anurima Bhargava, vă mulțumesc pentru participare. Comisia dumneavoastră a publicat un raport legat de legile referitoare la blasfemie. Vă rog să ne spuneți pe scurt care sunt acestea și cât sunt de răspândite?

Anurama Bhargava: Legile privind blasfemia sunt legi care îi incriminează pe cei care Îl insultă sau Îl ofensează pe Dumnezeu. Orice faptă percepută de cineva ca fiind o insultă sau o ofensă la adresa lui Dumnezeu poate fi condamnată. În 84 de țări există legea privind blasfemia și peste jumătate dintre acestea le aplică. Am observat multe detenții și arestări ale diferiților indivizi. Aceste legi se mai folosesc și pentru a intimida comunitățile minorităților religioase din lume.

George Thomas: Așa cum am mai spus, ați publicat un raport legat de tendințele globale și de aplicarea legii. Care sunt concluziile cele mai importante?

Anurama Bhargava: Avem câteva concluzii importante. În primul rând, așa cum am mai menționat, vedem aplicarea activă a legilor privind blasfemia în 43 din 84 de țări în care există această lege. În țările în care se aplică în mod activ, am observat în perioada 2014-2018, 732 de cazuri în care oamenii au fost urmăriți în justiție potrivit legilor privind blasfemia. Am văzut că este o problemă clară. Sunt vreo zece țări în care se aplică legea blasfemiei și în care oamenii sunt urmăriți în justiție. În Pakistan sunt oameni urmăriți în justiție potrivit legii privind blasfemia și au fost condamnați la moarte pentru orice: de la folosirea rețelelor de socializare până la simple comentarii, pe care cineva le-a găsit a fi blasfemie.

George Thomas: În ce mod violează astfel de legi drepturile internaționale ale omului?

Anurama Bhargava: Considerăm că dacă o lege acuză pe cineva care își exprimă opinia privind religia sau convingerile religioase, dacă să creadă sau să nu creadă, atunci acea lege afectează dreptul la libertate religioasă, care este garantată de Declarația Universală a Drepturilor Omului. Astfel, aceste legi prin însăși natura lor au fost considerate a fi problematice conform standardelor drepturilor omului. Aplicarea acestor legi, mai ales din cauza formulării lor, este foarte vagă. Din aceste motive, am găsit de-a lungul anilor, în mod repetat, că legile privind blasfemia nu sunt după standardele drepturilor omului.

George Thomas: În ciuda unor încercări de a abroga aceste legi, țări ca Pakistanul, Egiptul sau Turcia continuă să le aplice, nu-i așa?

Anurama Bhargava: Și le aplică cu rigurozitate. Din nefericire, am văzut în 2020, și continuăm să vedem, aplicarea acestor legi și chiar o intensificare a aplicării lor în Pakistan, de exemplu. Astfel, acest fapt reprezintă o preocupare continuă pentru Comisia Statelor Unite pentru libertatea religioasă și pentru insituțiile privind apărarea drepturilor omului din întreaga lume.

George Thomas: Trebuie să încheiem aici. Anurima Bhargava, vă mulțumesc pentru participare.

Anurama Bhargava: Vă mulțumesc pentru invitație.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 374, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: