Un eventual Iran înarmat nuclear, principala amenințare din Orientul Mijlociu | Știre Alfa Omega TV
27 Nov, 2020 - Alfa Omega TV

Un eventual Iran înarmat nuclear, principala amenințare din Orientul Mijlociu | Știre Alfa Omega TV

După cum anunța și secretarul de stat Mike Pompeo, noile relații din cadrul Acordurilor Avraam transmit un mesaj puternic către Iran. Un eventual Iran înarmat nuclear reprezintă principala amenințare cu care se confruntă SUA, Israelul și Orientul Mijlociu. Acum, un nou raport spune că iranienii s-ar afla mai departe decât se credea în atingerea obiectivului de a obține bomba nucleară.

Înainte să se fi uscat cerneala pe acordul nuclear iranian semnat în 2015, Iranul deja depășea limitele. Iranul încalcă puțin câte puțin, dar constant, limitele pe care le-au acceptat când au semnat acordul JCPOA în 2015. Ei o fac treptat. Deși un asemenea comportament l-a făcut pe președintele Trump să se retragă din acordul nuclear internațional, tacticile Iranului par să dea roade.

În cadrul celui mai recent raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică s-a descoperit că Iranul deține de 12 ori mai mult uraniu slab îmbogățit decât s-a stabilit în cadrul acelui așa-numit acord.

Generalul israelian în rezervă Yaakov Amidror spune că Iranul vrea să obțină arme nucleare pe trei căi: prin dezvoltarea de rachete balistice cu rază mare de acțiune, prin creșterea capabilităților de îmbogățire a uraniului și prin efectiv îmbogățirea de mari cantități de uraniu, care să ajungă la stadiul de a putea fi folosit în armament. „Cu capacitățile pe care le dețin iranienii astăzi cu noile centrifuge, tot ce trebuie este să ia decizia. Au toată capacitatea necesară de îmbogățire a uraniului pentru a putea fi folosit în acest scop.”

Institutul pentru știință și securitate internațională scria la sfârșitul lui septembrie că restricțiile asupra Iranului ar urma să fie ridicate peste trei luni și jumătate, adică la începutul anului 2021.

„Aceasta reprezintă însă primul pas către o armă nucleară. Al doilea pas ar fi asamblarea unui dispozitiv nuclear, care este diferit de crearea dispozitivului pentru a porni reacția de fisiune nucleară în lanț. Așa ajungem la întrebarea majoră: Cât va dura până când Iranul va avea o bombă nucleară? Aș spune că dacă Iranul decide să sfideze toate restricțiile și supravegherea la nivel internațional și să continue cu planurile lor, așa încât să poată avea racheta balistică nucleară, Iranul ar putea ajunge o națiune nucleară în 3-5 ani.”

În aprilie 2018, premierul israelian Beniamin Netanyahu a dezvăluit în direct mii de documente preluate din arhivele secrete atomice ale Iranului. Ceea ce s-a găsit în arhive reprezintă un răspuns potrivit pentru toți aceia care spuneau că iranienii blufează.

„Arhiva ne-a dat o imagine despre un proiect extrem de serios, care este în stadiu avansat.” Ronen Bergman, autorul cărții Rise And Kill First, un studiu despre Mossadul israelian, spune că acea operațiune a expus ceea ce are Iranul în plan. „Eu sunt sigur că după acea operațiune a Mossadului, în stil Oceans Eleven evreiesc, nimeni nu mai poate reveni la vechiul JCPOA, deoarece toți înțeleg și confirmă, chiar și chinezii și rușii, că totul a fost bazat pe o minciună.”

Bergman mai notează că Mossadul a mai efectuat o operațiune uimitoare în iulie, care a întârziat programul nuclear iranian cu luni de zile sau mai mult. Cineva a putut să introducă tone de explozibil în fabrica principală de asamblare de centrifuge din Natanz, care a explodat și a prejudiciat sever programul nuclear iranian. Aceasta dovedește din nou că operațiunile speciale și agenții de pe teren pot înlocui uneori cu succes trimiterea de soldați, avioane sau începerea unui război.

„Pentru Israel, problema înarmării nucleare a Iranului rămâne un exercițiu zilnic. În fiecare dimineață ne întrebăm: Oare mâine nu va fi prea târziu? Dacă răspunsul este negativ, mergem mai departe. În momentul când răspunsul devine afirmativ, atunci vom vedea cum vom acționa.”

Emisiunea „Jerusalem DateLine” 355 este difuzată la Alfa Omega TV în noiembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: