Prizonierii creștini eliberați în Eritreea | AO NEWS
30 Sep, 2020 - Alfa Omega TV

Prizonierii creștini eliberați în Eritreea | AO NEWS

Există rapoarte din Eritreea potrivit cărora guvernul a eliberat zilele trecute 27 de creștini condamnati din cauza credinței și cresc speranțele că ar putea urma mai mulți, potrivit Release International. O altă sursă a raportat că un total de 69 de creștini au fost eliberați din închisoare.

Andrew Boyd, de la Release International, spune că, în timp ce salutăm această îmbunătățire a situației, va fi nevoie totuși de ajutor pentru reabilitarea celor care au fost instituționalizati după atâția ani de captivitate în condiții teribile.

”Mulți dintre ei au fost închiși timp de zece ani sau mai mult. Erau condamnati pe viață pentru că făceau ceea ce considerăm a fi ceva normal: se întâlneau pentru a se ruga sau pentru a avea părtășie sau pentru a citi Biblia. Din aceste motive, au fost închiși. Au fost instituționalizați, vor avea nevoie de ajutor și vor avea nevoie de sprijin.”

Boyd a încheiat subliniind importanța continuării campaniei de eliberare a creștinilor rămași, care sunt încă deținuți si care nu sunt puțini la număr.

Sursă: GNA


Sursa: