Oficialii Fatah se tem că Abbas va susține Hamas în alegeri | AO NEWS
30 Sep, 2020 - Alfa Omega TV

Oficialii Fatah se tem că Abbas va susține Hamas în alegeri | AO NEWS

O delegație Fatah, condusă de Jibril Rajoub, ar trebui să plece zilele acestea pentru mai multe întâlniri și consultări la Doha, Qatar, și de acolo la Cairo, Egipt, informează TPS.

Delegația va oferi informații actuale Qatarului și Egiptului cu privire la evoluțiile recente privind problema unității dintre Hamas și Fatah după ce șeful Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas deja l-a informat pe președintele turc Recep Tayyip Erdoğan aseară aceeași temă. Unitatea dintre facțiunile palestiniene, așa cum era prezentată la începutul verii, se dovedește a fi doar un deziderat încă neatins.

Drumul către unitate și alegeri în Autoritatea Palestiniană este încă lung, dar deși Fatah consideră că alegerile sunt necesare pentru a reînnoi legitimitatea Autorității Palestiniene, Hamas vede aceasta ca o oportunitate strategică de a slăbi din puterea Fatah.

Trebuie remarcat faptul că, atâta timp cât nu se pune problema restructurării în Organizația pentru Eliberarea Palestinei și atâta timp cât Abbas nu este dispus să înlăture sancțiunile economice pe care le-a impus pe teritoriul Fâșiei Gaza de câțiva ani, nu ar fi corect să stabilim că există unitate între organizații.

Sursă: TPS


Sursa: