Începe un nou război între Armenia și Azerbaidjan? | Știre Alfa Omega TV
30 Sep, 2020 - Alfa Omega TV

Începe un nou război între Armenia și Azerbaidjan? | Știre Alfa Omega TV

Lupta între forțele armene și azere pentru regiunea Nagorno-Karabakh, unde fiecare din părți pretinde controlul, continuă.

Regiunea este recunoscută la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului, însă este condusă de etnici armeni. Autoritățile separatiste de acolo au afirmat că 31 de soldați au murit și că o parte din pozițiile pierdute au fost preluate. Azerbaidjanul a spus că 26 de civili au fost răniți în urma bombardamentelor armene, iar înainte a anunțat cel puțin cinci decese, potrivit BBC.

Atât Armenia, cât și Azerbaidjanul au declarat deja mobilizarea generală, iar în unele zone a fost instituită legea marțială.

Luptele sunt cele mai îndârjite de după 2016, când, în urma unui conflict de lungă durată, cel puțin 200 de persoane au fost ucise. Conflictul a stârnit reacții internaționale, mai multe state făcând apel la diplomație, existând temeri că puterile regionale ar putea fi atrase în conflictul din regiunea din Caucaz, importantă din punct de vedere strategic.

Turcia a anunțat că va sprijini Azerbaidjanul „cu toate mijloacele” pe care le are la dispoziție în conflictul pe care această țară îl are cu Armenia și care s-a reaprins în dimineața zilei de duminică.

Sursă: Digi 24


Sursa: