SUA și Iranul doresc reînnoirea acordul nuclear iranian
20 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

SUA și Iranul doresc reînnoirea acordul nuclear iranian

Mai devreme săptămâna trecută, SUA și Iranul au demarat negocieri indirecte în Viena, pentru a reînnoi acordul nuclear iranian încheiat de Obama în 2015, dar anulat în 2018 de președintele Trump. Evoluția situației ridică mari îngrijorări în Israel și în Orientul Mijlociu, cum că aceasta ar netezi drumul Iranului spre arme nucleare.

Anunțul a apărut în timp ce patru din cele cinci puteri care au semnat acordul din 2015 s-au întâlnit cu oficialii iranieni la Viena.

Mediatorii au convenit să lucreze în grupuri pentru SUA și Iran. Unul urma să discute eliminarea sancțiunilor impuse de fostul președinte Trump, iar celălalt, despre îmbogățirea uraniului realizată de Iran. Președintele Trump s-a retras din acel acord în mai 2018, dar președintele Biden a făcut din revenirea în acordul nuclear o prioritate în politica sa externă.

Știm că acestea vor fi negocieri dure, știm că ne așteaptă discuții dificile, dar, din nou, acesta este un pas sănătos înainte, fiindcă ne permite să continuăm pe ceea ce noi credem că este singura cale de a obține ceea ce prezenta Biden ca și candidat.

Aceasta reprezintă o întoarcere reciprocă la conformitate. De când Biden a devenit președinte, Iranul a început să îmbogățească uraniul la un nivel foarte aproape de nivelul de armament. Premierul israelian, Beniamin Netanyahu, a atras atenția legat de reintrarea în acord. Nu trebuie să revenim la acel acord nuclear periculos cu Iranul, fiindcă un Iran nuclear este o amenințare existențială la securitatea Israelului și o mare amenințare la siguranța întregii lumi.

Alții atrag atenția că aceasta reprezintă o cedare la pretențiile Iranului. Cel mai rapid mod de a opri o criză cu Iranul este de a plăti taxa lor de protecție. Este o politică de calmare care îți permite să amâni temporar confruntarea problemei, să o pui în așteptare, până când Iranul începe să ceară mai mulți bani sau să escaladeze din nou. De săptămâni de zile, Iranul și SUA se aflau în impas.

SUA spunea că vrea ca Iranul să reducă îmbogățirea uraniului înainte să-i fie ridicate sancțiunile, în timp ce Iranul a cerut ca SUA să ridice toate sancțiunile mai întâi.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 374, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: