SIIL vizează Africa
14 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

SIIL vizează Africa

Soldații americani au fost aruncați în aer, zeci de civili inocenți au fost decapitați. Nu e vorba de Orientul Mijlociu, ci de Africa. ISIS s-a refugiat acolo. Ce se poate face pentru a opri măcelul? Vom examina noul centru al jihadului.

George Thomas: În data de 6 noiembrie, un ofițer CIA, fost membru al Echipei Șase a Forțelor Navale de elită americane a fost ucis într-o explozie cauzată de Al-Shabaab, un grup de teroriști islamici din Somalia. Câțiva detectivi CIA împreună cu patru ofițeri din Somalia au murit în timpul unei razii efectuate într-un refugiu suspect al grupului la sud de Mogadishu. Patru zile mai târziu, în data de 10 noiembrie, luptătorii ISIS au decapitat 50 de oameni pe un stadion de fotbal în partea de nord-est a Mozambicului. Apoi, în data de 29 noiembrie, luptătorii grupării islamiste Boko Haram au măcelărit 110 fermieri nigerieni, bărbați și femei, atacați pe câmpurile lor de orez. Steve Lillelea urmărește actele teroriste din întreaga lume pentru Institutul de Economie și Pace din Australia. El a spus echipei de știri CBN că centrul intensității atacurilor ISIS și a altor organizații de teroriști se mută.

Steve Killelea: În Africa Subsahariană mor mai mulți oameni din cauza terorismului decât în Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

George Thomas: Grupul lui Killelea publică Indexul anual privind terorismul global. El spune că în timp ce numărul deceselor cauzate de terorism din întreaga lume a scăzut, cel al atacurilor teroriste islamice în Africa este în creștere.

Steve Lillelea: Examinăm cele 10 țări în care numărul deceselor crește în urma actelor terosiste. Șapte din acele 10 țări se află în Africa Subsahariană.

George Thomas: Burkina Faso, Mozambic, Republica Democrată Congo, Mali, Niger, Camerun și Etiopia se află printre țările unde numărul atacurilor a crescut. Fostul șef al celulei de combatere a terorismului de la Departamentul de Stat, ambasadorul Nathan Sales a vorbit reporterilor în timpul unei conferințe de presă despre motivul acestui val de teroare, indiferent dacă e vorba de Nigeria sau Mozambic.

George Thomas: Grupurile jihadiste recrutează adepți. 10% dintre cei întrebați în 14 țări au spus că au fost abordați de grupuri islamice. Michael O’Hanlon lucrează la Institutul Brooking.

Michael O’Hanlon: Sunt vreo 200 de milioane de africani musulmani și doar 0,01% sunt atrași de extremism. Vorbim de sute de mii de oameni în privința cărora ar trebui să ne îngrijorăm.

Jacob Zenn: În Nigeria se află cea mai letală și cea mai activă provincie islamică externă.

George Thomas: Jacob Zenn scrie în mod exhaustiv despre Boko Haram, gruparea teroristă din Nigeria. Potrivit Indexului pentru monitorizarea terorismului global, gruparea Boko Haram, care este loială organizației ISIS, este responsabilă pentru mai bine de 57.000 de decese din 2011 până în prezent.

Hacob Zenn: Capacitatea lor în ultimii trei ani a crescut în mod alarmant.

George Thomas: Liderul grupării Boko Haram, Abubakar Shekau, cel mai căutat om din Africa, vrea să transforme Nigeria într-un stat islamic și să constrângă creștinii, jumătate din populația țării, să plece, să se convertească la islam sau să moară. Johnie Moore, co-autorul cărții ”The Next Jiahad” spune că în Nigeria are loc genocidul creștinilor.

Johhnie Moore: E vorba de același scenariu pe care ISIS l-a folosit împotriva creștinilor și a yazidiților în Irak. Boko Haram a ucis deja mai mulți oameni din Nigeria, e vorba de creștini, decât a ucis ISIS în Irak și Siria în perioada sa glorie.

George Thomas: Anul trecut, Departamentul de Stat a atenționat Nigeria că nu a eradicat persecuția religioasă, prima dată când o democrație a fost citată pentru violarea libertății religioase.

Michael O’Hanlon: Bineînțeles că multe dintre aceste țări africane au guverne foarte slabe, ceea ce înseamnă că mulți dintre oamenii lor sunt frustrați. În plus, asigurarea securității este o problemă. Astfel, guvernul nu reușește să găsească și să nimicească aceste grupuri extremiste.

George Thomas: Odată cu răspândirea terorismului, ambasadorul Sales spune că guvernele africane trebuie să pună accent pe confruntarea extremismului violent. În prezent, sunt 25 de grupuri islamiste active care acționează pe continent. Numărul lor a crescut în ultimii 5-10 ani.

Nathan Sales: Punem accent pe devoltarea combaterii terorismului, nu doar în Africa, ci și în întreaga lume, pe îndemnarea forțelor de ordine și a celor frontaliere, pe contracararea capacității de finanțare a terorismului pentru a învinge ideologia care îi inspiră pe unii oameni să accepte radicalizarea și violența.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 374, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: