Se solicită demisia lui Abbas după amânarea alegerilor | AO NEWS
04 May, 2021 - Alfa Omega TV

Se solicită demisia lui Abbas după amânarea alegerilor | AO NEWS

De când Mahmoud Abbas a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute amânarea alegerilor pentru Autoritatea Palestiniană și a dat vina pe Israel că a refuzat să permită alegerile din estul Ierusalimului, criticile au crescut împotriva sa atât din străinătate, cât și pe plan local.

Într-un anunț surprinzător, fostul ministru de externe din Qatar Hamad bin Jassim al-Thani a cerut demisia lui Abbas și transferul puterii către generația tânără. Qatar este cunoscut pentru sprijinul puternic ce îl are pentru Abbas, dar acesta și-a încălcat promisiunea de reconciliere cu Hamas.

O sursă palestiniană a declarat pentru TPS că figuri politice din Europa și Anglia sunt supărate cu privire la amânarea alegerilor. Fostul coordonator special al ONU pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Nikolai Mladenov, a declarat că anularea alegerilor este o chestiune periculoasă și nejustificată.

Hamas este convins că Mahmoud Abbas a anulat fără motiv alegerile și asta cu asistență israeliană. Noile tensiuni din zonă au legătură cu situația politică electorală din Palestina.

Știre prezentată în cadrul ediției din 04 mai 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: