Revoluția Bitcoin probabil va schimba lumea | AO NEWS
28 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

Revoluția Bitcoin probabil va schimba lumea | AO NEWS

Cu doar un deceniu în urmă, aproape nimeni nu auzise de Bitcoin, în afara unor cercuri restrânse. Dar astăzi a câștigat o recunoaștere pe scară largă, împreună cu acceptarea din partea unor companii mari, cât și a investitorilor importanți.

Bitcoin este o monedă digitală pur virtuală, dar acționează la fel ca banii reali, obișnuiți. Oamenii folosesc această monedă virtuală ca să cumpere lucruri de la firmele care o acceptă.

S-a născut după prăbușirea burselor din 2008. Și, deși au existat monede digitale și până atunci, niciuna dintre ele nu a câștigat vreodată atâta încredere. În 2010 valora mai puțin de un cent. Acum valorează aproape 65.000 de dolari. Explozia prețului Bitcoin a venit ca urmare a implicării unor instituții financiare majore. Chiar și Tesla, în februarie, a cumpărat Bitcoin în valoare de un miliard și jumătate de dolari.

Și pe măsură ce criptomonedele câștigă acceptare, guverne precum China, Uniunea Europeană, SUA și altele se îndreaptă și ele către monedele digitale, ducând probabil la concurență pentru Bitcoin.

Indiferent de viitorul Bitcoin în sine, acesta a deschis în mod clar ușa unei revoluții în domeniul finanțelor digitale, o revoluție care are puterea de schimba lumea așa cum o cunoaștem noi azi.

Știre prezentată în cadrul ediției din 28 aprilie 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: