Lapte și miere: se împlinește profeția
26 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

Lapte și miere: se împlinește profeția

În timp ce Israelul se confruntă cu probleme din toate părțile și uneori are chiar conflicte interne, este important să înțelegem cum Dumnezeu Își împlinește promisiunile față de poporul evreu.

Julie Stahl ne prezintă mai multe despre împlinirea profeției. În Biblie, Dumnezeu le promite evreilor o țară unde curge lapte și miere. Este un simbol al belșugului, dar este și ceva real.

Sintagma lapte și miere apare de 20 de ori în Scripturi. Când poporul evreu s-a întors după un exil de 2 000 de ani, a găsit un ținut pustiu și sterp. Autorul evreu ortodox, Moshe Kempinsky, spune că și aceasta a fost în planul lui Dumnezeu.

Dumnezeu spune că va face ceva miraculos, unde, deși contextul climatic nu e unul favorabil, totuși, țara va fi plină de miere și lapte, ca să cunoaștem că toate în țara aceasta vin doar din mâna Lui. Dumnezeu Și-a ținut promisiunea.

Ne considerăm lideri în producția de lapte din lume. În ciuda căldurii, umidității și resurselor limitate, vacile din Israel aduc mai mult lapte într-un an decât cele din SUA, Europa și Australia. Producția continuă să crească.

Ronen Gal conduce ferma de vaci din kibbutzul Yotvata, unde se află cele mai multe utilaje de muls vaci din țară. Producția de lapte este foarte avansată.

Ce putem spune despre miere ? Mulți cred că mierea din Biblie provenea de la curmali. Botanista dr. Elaine Solowey a emigrat din Statele Unite și s-a stabilit nu foarte departe de Yotvata, în kibbutzul Ketura, în 1974.

De fapt, am început aici ca șefă a filialei de pomi fructiferi. Era amuzant pentru că pe atunci nu aveam pomi fructiferi. În primii ani am fost responsabilă de plantarea lor. Primul pom fructifer pe care l-am plantat a fost curmalul. Îl puteți vedea în spatele nostru. El este principala ramură a agriculturii din kibbutz. Sunt zeci de mii de hectare de curmali în Israel. Solowey a plantat 3 000 de pomi aici.

Această livadă de curmali se află în kibbutzul Ketura din deșertul Arava. Fiecare dintre acești curmali produce în jur de 159 kg de curmale pe an.

Solowey a făcut să germineze o sămânță de curmal veche de două mii de ani, găsită de arheologi cu ani în urmă la Masada. Poreclit Metusala, pomul are acum cinci ani.

Curmalii și palmierii erau importanți în Scriptură, iar curmalele din această zonă erau cunoscute în întreaga lume antică. Romanii nu aveau nimic frumos de spus despre evrei, cu excepția faptului că aveau curmale bune.

Împărații obișnuiau să comande curmale iudaice ca să mănânce și în acea vreme exista o varietate de curmale foarte bune. Erau faimoase în toată lumea. Astăzi, curmalele din Israel încă sunt faimoase în toată lumea.

Israelul exportă în jur de 12 000 de tone de curmale în fiecare an, în 20 de țări. Solowey trece acum de la curmali la plantarea altor pomi în deșert. Caut pomi cărora le place să trăiască în deșert, care se bucură să trăiască în deșert și nu copaci care abia supraviețuiesc aici.

Ea a găsit indicii în Biblie.

Dacă arborii din Biblie au crescut în vechime, de ce nu ar putea crește și în zilele noastre ? Am început să plantăm smirnă și tămâie, care au fost introduse în timpul regelui Solomon.

Conform celor spuse în poveștile populare și în Biblie, aici exista deja un arbore medicinal, care era numit balsamul din Galaad. Smirna și tămâia aduse lui Isus probabil erau în formă cristalizată precum sunt acestea.

Potrivit lui Kempinsky, reapariția pomilor în această țară este primul semn al răscumpărării. În Ezechiel 36 scrie: Iar voi, munți ai lui Israel, veți da crengi și vă veți purta roadele pentru că copiii Mei vin acasă.

Este un lucru neobișnuit spus de Dumnezeu unui copac. Pentru asta a creat un copac. Doar că, în Levitic, Dumnezeu spune: Atunci când vă voi izgoni afară, țara va fi un deșert, dar când Îmi voi aduce poporul înapoi, în Sion vor fi flori, pomi și roade.

El spune că fiecare curmală pe care o mănânci și fiecare pahar de lapte pe care îl bei aici este ca o profeție care se împlinește. Julie Stahl, Știrile CBN, kibbutz-ul Ketura, Israel.

Reportajul lui Julie despre împlinirea profeției biblice este cel mai vizualizat reportaj al nostru. În timp ce Israelul și lumea întreagă au parte de necazuri din toate direcțiile, este important să ne reamintim că Dumnezeu este încă la lucru, împlinindu-Și Cuvântul.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 375, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: