Ierusalimul e plin de comori
26 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

Ierusalimul e plin de comori

Prezentăm o descoperire rară de la Muzeul Turnul lui David, care aduce împreună istoria și Evangheliile, în statul modern Israel. O renovare majoră la Muzeul Turnul lui David a dus la o descoperire rară care reprezintă un alt exemplu al Israelului modern care aduce la viață istoria antică și Evangheliile.

Cei care au pătruns în Orașul Vechi pe la poarta Jaffa sunt întâmpinați de Muzeul Turnul lui David care izbește privirile. Aici s-au descoperit fundațiile palatului lui Irod.

Aceste scări duc la bazinele complexului complicat și mulți istorici și teologi cred că Isus a fost adus înaintea lui Irod și a lui Pilat din Pont aici, în acest palat.

Foarte aproape de noi se află situl arheologic Kishle și aici puteți găsi temeliile acestui palat. Avem așadar bazinul, fundația, Turnul Phasael. Probabil știm că Isus a fost pe aici când se afla în Ierusalim.

Tot aici, renovările au dus la descoperirea acestei monede rare de argint din Tir. Aceasta este o monedă foarte puternică, de argint. De aceea este așa de rară.

Ierusalimul este plin de comori, iar aceasta este una din ele. Această monedă este posibil să fi fost folosită la plata taxei de la Templu în timpul domniei împăratului Irod.

Eilat Lieber, directorul muzeului, spunea pentru Știrile CBN că descoperirea aduce la viață relatarea din Evanghelii. Știm din Evanghelii că Isus a vizitat Ierusalimul. Știm că a vorbit cu schimbătorii de bani, iar noi avem aici dovada arheologică a izvoarelor istorice.

O altă parte majoră a renovărilor privește Turnul Phasael, construit de împăratul Irod. Yotam Carmel conduce proiectul de conservare.

Este ceva important la nivel național, internațional și personal, dar aceste structuri mă mișcă și încerc să conserv ceva de care și generațiile viitoare să aibă parte și facem tot ce este posibil pentru a păstra materialul original.

Carmel mai spune că lucrarea pe care și-a imaginat-o și a comandat-o Irod este superbă.

Este incredibil. Este greu de înțeles cum au ridicat, cum au clădit și cât de mult va dura, dar iată că a ținut câteva mii de ani. Este un sistem de construcție incredibil. Este greu să înțelegi cum a fost făcut, este doar multă piatră cioplită și construită, ceva foarte rar.

În anul 37 î.Hr., Irod s-a autoproclamat regele Iudeei și a demarat unele din cele mai ambițioase proiecte de construcție din lumea antică, inclusiv reconstrucția celui de-al Doilea Templu. A transformat orașul Ierusalim, așa încât Plinius cel Bătrân a scris: Ierusalimul este de departe cel mai distins oraș, nu doar din Iudeea, ci și din întregul Orient.

Lieber mai spune că Muzeul Turnul lui David leagă generații. Putem vedea cum trecutul, prezentul și viitorul sunt prezente aici, la Turnul lui David. Astfel putem cunoaște mai multe despre identitatea noastră. Creștinii pot vedea cum Evangheliile vin la viață în Ierusalim.

Ea mai spune că obiectivul este de a spune povestea Ierusalimului. Aceasta este cea mai entuziasmantă parte din ceea ce facem fiindcă tot ce dorim este să prezentăm lumii Ierusalimul, povestea Ierusalimului, istoria bogată a noastră a tuturor, evrei și creștini din întreaga lume. Moneda va apărea în cadrul unei noi expoziții la Muzeul Turnul lui David, în timp ce renovările vor continua pentru mai mult de un an.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 375, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: