Certificatul de vaccinare, o metodă de discriminare?
26 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

Certificatul de vaccinare, o metodă de discriminare?

Aici, în Israel, după mai mult de un an, începând din mai, Israelul va permite zboruri cu grupuri mici de turiști vaccinați, fiindcă Israelul vrea să-și resusciteze economia, acum că peste jumătate din populație a primit ambele doze ale vaccinului anti-COVID.

O mare parte a acestei reporniri include un certificat verde controversat. Așa-numitul pașaport este oferit doar celor care s-au vaccinat, sau celor care s-au vindecat de COVID-19.

Fie primiți vaccinul, fie evitați unele interacțiuni riscante cu alții. Doar cei care dețin acest pașaport vor putea să servească înăuntrul restaurantelor, să meargă la sălile de fitness sau la bazinele de înot, să intre în lăcașurile de cult, să participe la alte evenimente diverse și să intre în țară fără să stea în carantină.

Dacă cineva decide să nu primească vaccinul, are acest drept, dar ar trebui să suporte consecințele acestei decizii neînțelepte.

Cei fără pașaport verde pot prezenta un test PCR negativ efectuat cu maxim 72 de ore înaintea unui eveniment. Turiștii trebuie să aibă un test PCR negativ înainte să urce într-un avion spre Israel. Când ajung pe aeroportul Ben Gurion, li se va face un test serologic care va dovedi că au fost vaccinați.

Israelul conlucrează cu alte națiuni pentru a găsi o metodă prin care să își recunoască reciproc vaccinurile.

Unii spun că programul de pașaport verde depășește atribuțiile guvernamentale și fiind posibil ilegal.

OMS și majoritatea guvernelor din lume, între care și SUA, nu au adoptat această măsură. Chiar dacă guvernele vor să vaccineze populația, trebuie să fie atente să nu forțeze vaccinarea.

Renumitul imunolog Dr. Zvi Bentwich de la Universitatea Ben Gurion face parte din consiliul pentru situații de urgență pentru criza provocată de coronavirus. Grupul, compus din doctori, oameni de știință și alții, au intentat un proces la Curtea Supremă prin care denunță pașaportul verde ca fiind coercitiv și agresiv.

Noi nu suntem împotriva vaccinării, ci împotriva folosirii unei măsuri care ar cauza discriminare și impunerea de măsuri care încalcă drepturile fundamentale ale omului.

Profesorul David Enoch de la Universitatea Evreiască din Ierusalim nu este de acord. Dacă se face cum trebuie, nu încalcă drepturile civile sau drepturile omului.

Fiind un efort de vaccinare de succes, politica pașaportului verde este calea potrivită. Este posibil a avea o politică în restaurante de impunere a purtării măștilor și a păstrării distanței, dar a interzice accesul într-un loc dacă nu ai acest pașaport, e o cu totul altă poveste.

Mulți israelieni speră că odată ce se obține imunitatea colectivă, pașapoartele verzi și alte restricții nu vor mai fi necesare și că viața va reveni la normal. Până atunci, aceste pașapoarte vor prima.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 375, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: