Va părăsi Autoritatea Palestiniană Liga Arabă? | AO NEWS
16 Sep, 2020 - Alfa Omega TV

Va părăsi Autoritatea Palestiniană Liga Arabă? | AO NEWS

În urma acordului de pace al Israelului cu Bahrain, Autoritatea Palestiniană și-a rechemat ambasadorul din Manama și mai multe marșuri de protest au avut loc deja în Fâșia Gaza, în timpul cărora au fost arse imagini cu steaguri și conducători ai Bahrainului.

Prim-ministrul Autorității Palestiniene, Mohammad Shtayyeh, a emis o declarație prin care a condamnat încălcarea poziției arabe și a susținut că interesele pe termen scurt au ghidat de fapt Bahrainul în relațiile sale cu S.U.A. Palestinienii au cerut Ligii Arabe să condamne acordurile de normalizare cu Israelul, dar Liga Arabă a refuzat.

Furia palestinienilor împotriva Ligii Arabe atinge cote maxime zilele acestea, deoarece Liga Arabă a mai ignorat și o cerere palestiniană pentru o conferință de urgență.

Pe de altă parte, președintele Egiptului, Abdel Fattah Al-Sisi, a lăudat importantul pas făcut de Israel și Bahrain. Sultanatul Oman a salutat acordul într-o declarație oficială emisă cu puțin timp în urmă. Arabia Saudită privește cu ochi buni noua situație, deoarece prin semnarea acordurilor de pace, regiunea ar putea în sfârșit să cunoască pacea.

Autoritatea Palestiniană este tot mai izolată în cadrul Ligii Arabe.

Sursă: TPS


Sursa: