Un centru unic de antrenare de lideri (partea 1) | Știre Alfa Omega TV
20 Nov, 2020 - Alfa Omega TV

Un centru unic de antrenare de lideri (partea 1) | Știre Alfa Omega TV

În continuare vom prezenta prima parte dintr-un reportaj despre un centru remarcabil din inima Israelului. În urmă cu zece ani, "Știrile CBN" a început să facă un reportaj despre o organizație aflată aici, pe dealurile Samariei, parte din ținutul biblic al Israelului. Aici a început un parteneriat între evrei și creștini în a construi un centru de antrenare unic în inima Israelului. Iată cum arăta reportajul nostru în anul 2010.

Acești tineri israelieni se simt bine, dar aceasta are un scop. Înveți lucruri despre tine pe care nu le-ai știut înainte, îți învingi fricile. Te face mai bun. Va fi centrul pentru tinerii lideri din Israel.

Primarul din Ariel, Ron Nachman, este entuziasmat de deschiderea noului centru în această parte din ținutul biblic al Israelului. Nu mai există așa ceva în Israel, iar conceptul este cheia. Nu este vorba doar de a se cățăra pe niște frânghii la înălțime. În spate este o întreagă teorie, un concept despre cum se poate îmbogăți viața tânărului, băiat sau fată, cum se poate forma și crește un lider, o comunitate, o țară. Conceptul cuprinde provocări fizice, lucru în echipă și Biblia pentru a învăța principii de conducere.

Totul a început când niște copii din Ariel au vizitat JH Ranch, un centru creștin de recreere din SUA. Când copiii au venit înapoi de acolo, au venit complet schimbați. O mamă mi-a spus: "Ceea ce eu nu am reușit să fac în 16 ani, voi ați reușit în două săptămâni."

Este cursul perfect în aer liber. Heather Johnston și soțul ei, Bruce, conduc JH Ranch și i-au sugerat lui Ron Nachman să construiască un centru național pentru tinerii evrei. El a fost de acord că este o idee grozavă, a venit la JH Ranch și a preluat viziunea în națiunea Israel. Programul, susținut de Ministerul Educației din Israel, este bazat pe personaje din Biblia evreiască. Lideri precum Avraam, Moise, Estera și alții care s-au ridicat în vremuri dificile din istoria Israelului. Ce relație au avut ei cu Dumnezeu? Israelienii au dorit să dezvolte ceea ce ei au descris ca fiind "generația Iosua". Este o generație de copii care pot oferi o nouă dinamică, un spirit de curaj și credință în Dumnezeu și care înțeleg cine sunt ei, în raport cu ei înșiși, cu națiunea și în lume.

Centrul este înființat de doar câteva luni, și deja sute de tineri au participând la el. Ținta este ca mii și zeci de mii de israelieni să treacă pe aici.

Nachman spune că dezvoltarea centrului a reprezentat un parteneriat remarcabil între creștini și evrei. Fără legătura și relația dintre noi și prietenii noștri creștini din SUA, nu am fi putut ridica acest parc. Centrul a avut deja un impact asupra copiilor. Dacă vrem să ridicăm un tânăr, băiat sau fată, trebuie să îi oferim niște valori la care să țină tot restul vieții.


Sursa: