Tensiunile din Fatah cresc din cauza alegerilor | AO NEWS
05 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

Tensiunile din Fatah cresc din cauza alegerilor | AO NEWS

Există o mare tensiune în rândurile Fatah, iar înalți oficiali au declarat pentru TPS că atmosfera internă din Fatah este o atmosferă de rebeliune deschisă împotriva guvernării lui Mahmoud Abbas, care acum este perceput ca fiind responsabil pentru distrugerea organizației și împărțirea acesteia în fracțiuni rivale.

Multe elemente se alătură acum criticilor împotriva lui Abbas, inclusiv a celor care au lucrat alături de Yasser Arafat, inclusiv oficiali străini, ofițeri și foști înalți oficiali, și îl acuză pe Abbas ca fiind responsabil pentru drama și divizarea din Fatah. Oficialii Fatah vorbesc chiar despre moartea mișcării. Există voci care cer ca Abbas și membrii familiei sale să fie expulzați din zonă.

Fatah vorbește acum despre tulburări crescânde în taberele de refugiați din teritoriile Autorității Palestiniene și despre posibilitatea unor acte de violență care să explodeze între taberele rivale din Fatah.

Există speculații din ce în ce mai mari în Ramallah că Abu Mazen ar putea să anunțe amânarea alegerilor, dând vina pe Israel, că acesta nu permite urnele de vot în estul Ierusalimului. Dacă Abu Mazen va amâna alegerile, este pentru de a salva Fatah.

Sursă: TPS


Sursa: