Qatarul refuză să acorde împrumut Palestinei până la reînceperea securității cu Israelul | AO NEWS
16 Sep, 2020 - Alfa Omega TV

Qatarul refuză să acorde împrumut Palestinei până la reînceperea securității cu Israelul | AO NEWS

Un alt obstacol diplomatic semnificativ pentru Autoritatea Palestiniană: Qatarul refuză să-i acorde acesteia un împrumut care va fi rambursat din încasările colectate de Israel în numele Autorității Palestiniene din taxe și impozite și a condiționat acordarea unui astfel de împrumut cu reluarea coordonării securității împreună cu Israel, raportează diverse surse arabe citate de TPS.

În ultimele zile, înalți oficiali ai Organizației pentru Eliberarea Palestinei și ai Autorității Palestiniene s-au plâns de eșecul lor în a obține „plasa de siguranță economică” pe care Autoritatea Palestiniană a cerut-o statelor arabe în urmă cu câțiva ani.

Azzam al-Ahmed, un înalt oficial al Fatah, recunoaște că palestinienii se confruntă cu o situație economică cumplită. Autoritatea Palestiniană a cerut 100 de milioane de dolari pe lună, iar Ramallah consideră că refuzul Qatarului și al Arabiei Saudite se datorează presiunii americane de a forța Palestina să accepte planul de pace formulat de S.U.A.

Poziția Qatarului și a Arabiei Saudite este schimbată datorită normalizării relațiilor și a semnării acordurilor de pace între Israel, Bahrain și Emirate.

Sursă: TPS


Sursa: