Locul unde a fost botezat Isus se redeschide publicului
19 Feb, 2021 - Alfa Omega TV

Locul unde a fost botezat Isus se redeschide publicului

Deși pandemia împiedică vizitele în Țara Sfântă, Israelul îi ajută pe localnicii creștini care se află în carantină să-și celebreze sărbătorile. Ne aflăm la Qasr al-Yahud pe malul Iordanului. Acesta este locul în care mulți cred că Ioan L-a botezat pe Isus și unde se află mănăstiri și biserici istorice. Recent, Israelul a înlăturat mii de mine terestre rămase de pe vremea Războiului de Șase Zile. În sfârșit, zona este sigură, iar creștinii se pot întoarce aici. După ce zona s-a redeschis creștinilor, a avut loc o întrunire a liderilor greco-ortodocși pentru a comemora botezul lui Isus.

Amos Twito: Facem tot posibilul pentru a permite organizarea ceremoniilor creștine la locul botezului, pentru a asigura libertatea religioasă și libertatea de închinare, dar mai ales pentru a proteja siguranța și sănătatea credincioșilor.

Emily Jones: Deși în acest an celebrările au fost mai restrânse, toată lumea speră că turiștii și pelerinii se vor întoarce după pandemie.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 866, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: