Israel are depozite de petrol similare cu Arabia Saudită | AO NEWS
10 Jul, 2020 - Alfa Omega TV

Israel are depozite de petrol similare cu Arabia Saudită | AO NEWS

În Israel există aproximativ 250 de miliarde de barili de țiței în șisturi petroliere, similar cu cantitatea de petrol pe care Arabia Saudită o are, a spus profesorul Eugene Kendall pentru Knesset, parlamentul israelian, apelând la acesta pentru a exploata resursele.

Știm unde se află`` a declarat Kendall, fostul șef al Consiliului Economic Național din Biroul Primului Ministru. „Zeci de miliarde de dolari se află sub pământ și nimeni nu face nimic în legătură cu asta”, a adăugat el.

Șistul petrolier este o rocă sedimentară cu granulație fină, bogată în substanțe organice, care conține kerogen, un amestec solid de compuși chimici organici, din care se pot produce hidrocarburi lichide.

Șisturile petroliere sunt similare cu petrolul și pot fi rafinate în multe substanțe diferite, inclusiv combustibil diesel, benzină și gaz lichid.

Șistul petrolier în Israel este foarte răspândit, acoperind aproximativ 15% din teritoriul său, dar este o resursă nedezvoltată, în mare parte din cauza constrângerilor economice și tehnologice.

Conform Studiului Geologic al Israelului, depozitele care ar putea avea cel mai mare potențial economic sunt situate în nordul Negevului.

Sursă: TPS


Sursa: