Cercetătorii israelieni dezvoltă un dispozitiv care prezice convulsiilor epileptice | AO NEWS
30 Sep, 2020 - Alfa Omega TV

Cercetătorii israelieni dezvoltă un dispozitiv care prezice convulsiilor epileptice | AO NEWS

Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev au dezvoltat un dispozitiv pentru detectarea și prezicerea crizelor epileptice bazate pe algoritmi de învățare automată, dispozitiv denumit Epiness. Dispozitivul portabil poate genera un avertisment cu privire la o convulsie epileptică viitoare, care poate fi trimisă unui smartphone cu până la o oră înainte de apariția acesteia.

Epilepsia este o boală neuronală foarte răspândită și uneori debilitantă. Până la 30% dintre pacienți nu răspund în mod adecvat la medicamentele antiepileptice și trăiesc sub teama constantă de convulsii iminente. Pentru astfel de pacienți, un dispozitiv de predicție a convulsiilor ar putea oferi o îmbunătățire substanțială a calității vieții, permițându-le să evite leziunile cauzate de convulsii.

Dispozitivele actuale de alertă a convulsiilor pot detecta o convulsie în timp real, dar nu sunt în măsură să furnizeze avertismente pentru convulsii iminente.

Epiness este un dispozitiv de predicție și detectare a convulsiilor care se bazează pe combinația dintre monitorizarea bazată pe EEG a activității creierului, împreună cu algoritmi de învățare automată.

Sursă: TPS


Sursa: