Cercetătorii israelieni dezvoltă o metodă pentru localizarea operatorilor de drone ostile | AO NEWS
10 Jul, 2020 - Alfa Omega TV

Cercetătorii israelieni dezvoltă o metodă pentru localizarea operatorilor de drone ostile | AO NEWS

Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev au dezvoltat o metodă pentru a identifica locația unui operator de drone ostile ce pot provoca pagube si daune în apropierea aeroporturilor sau a spațiului aerian protejat, analizând calea de zbor a dronei, oferind soluții de securitate pentru acest nou tip de terorism și amenințare emergentă.

Dronele, sisteme aeriene mici fără pilot, prezintă riscuri semnificative pentru securitate datorită agilității, accesibilității și costurilor reduse ale acestora. Există o nevoie tot mai mare de a dezvolta metode de detectare, localizare și eliminare a operatorilor de drone ostile care produc daune și perturbarea traficului aerian.

Cercetătorii au dezvoltat o rețea neuronală autonomă pentru a identifica locația operatorilor de drone ostile, folosind doar traseul dronei, fără a mai fi necesari alți senzori suplimentari.

Sistemul nostru poate acum identifica tiparele pe traseul dronei atunci când drona este în mișcare și le putem folosi pentru a localiza operatorul acelei drone”, spune Mashhadi Eliyahu Mashhadi, un cercetător în științele informatice al univerisității Ben Gurion.

Sursă: TPS


Sursa: