Biblia rescrisă în China: Isus e prezentat drept un ucigaș de femei | Știre Alfa Omega TV
30 Sep, 2020 - Alfa Omega TV

Biblia rescrisă în China: Isus e prezentat drept un ucigaș de femei | Știre Alfa Omega TV

Partidul Comunist Chinez a rescris Biblia creștină: conform unui manual școlar, publicat de o instituție de învățământ de stat, Isus a ucis-o cu pietre pe femeia adulteră, din binecunoscutul pasaj al Evangheliei după Ioan. Distorsionarea pasajului biblic a provocat nemulțumirea credincioșilor catolici din China, informează UCA News.

Conform Evangheliei după Ioan, femeia păcătoasă urma să fie condamnată la moarte prin lapidare, deoarece încălcase „legea vremii”. Isus le-a spus atunci oamenilor adunați să o ucidă cu pietre: „Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea”. Mulțimea s-a retras, iar femeia a fost astfel salvată de la moarte, după ce Isus i-a spus că nu o va condamna, dar că ea va trebui să nu mai păcătuiască.

În varianta chinezească, după plecarea mulțimii, Isus este cel care ridică piatra și o ucide pe femeie, spunând: „Și eu sunt un păcătos. Dar, dacă legea ar putea fi aplicată doar de oameni fără de cusur, legea ar fi moartă”.

De câteva luni, cu întreaga atenție a lumii îndreptată înspre pandemia de COVID-19, Partidul Comunist Chinez a reinițiat vechea sa luptă de denigrare a creștinismului, se arată într-o analiză Wall Street Journal.

În luna iunie, autoritățile chineze au interzis, în mai multe regiuni, desfășurarea online a slujbelor religioase creștine. Astfel, presiunile la care sunt supuși în prezent creștinii din China sunt cele mai mari de la Revoluția Culturală a lui Mao din anii '60. 

Doar că acum autoritățile comuniste de la Beijing nu mai vor doar să interzică religia, ci să o transforme. Astfel, „Partidul Comunist Chinez dorește să creeze o nouă versiune a creștinismului, modelată conform viziunilor și valorilor sale”, după cum a precizat, pentru Wall Street Journal, Xi Lian, profesor la Duke University Divinity School.

Piesa de rezistență a acestei întregi campanii o reprezintă vastul proiect de rescriere a Sfintei Scripturi.

Să ne rugăm pentru creștinii din China. Domnul să îi protejeze și să le dea putere să rămână tari în credință, iar distorsonările pe care statul chinez încearcă să le aduca asupra Bibliei să rămână fără putere. De asemenea, să ne rugăm pentru celelalte minorități persecutate de statul chinez. El să îi izbăvească și să li se descopere în mod personal.

Sursă: Digi 24


Sursa: