Beijingul crește controlul asupra Hong Kongului | AO NEWS
05 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

Beijingul crește controlul asupra Hong Kongului | AO NEWS

China a adoptat o reformă a legii electorale din Hong Kong în care se ia în calcul evaluarea „patriotismului” candidaților. Congresul Național Popular din China a aprobat recent o serie de amendamente la Legea fundamentală din Hong Kong, care vor afecta serios sistemul electoral. Candidații la alegeri vor fi supuși unei examinări prealabile pentru a li se evalua gradul de „patriotism”. Deci nu oricine va mai putea candida în viitor, ci doar acei „patrioți” supuși Partidului Comunist Chinez.

Hong Kong urma să organizeze noi alegeri în 2020, dar situația determinată de restricțiile de pandemie a motivat amânarea acestora până în septembrie 2021. Noile modificări anunță amânarea alegerilor din nou până în decembrie.

Plecarea a mii de oameni din oraș în ultimele luni a evidențiat, de asemenea, gravitatea crizei politice și sociale din Hong Kong, în timp ce unii dintre liderii protestelor au fost judecați și închiși, precum Joshua Wong.

Diferite voci ale evanghelicilor din oraș și-au exprimat viziunea asupra situației, evidențiind rolul bisericilor ca punct de întâlnire între susținătorii unei mai mari autonomii față de China comunistă și păstrării stării de libertate de care se bucură orașul.

Sursă: Evangelical Focus


Sursa: