Administrația Biden ridică sancțiunile împotriva Curții Penale Internationale | AO NEWS
05 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

Administrația Biden ridică sancțiunile împotriva Curții Penale Internationale | AO NEWS

Ministrul israelian de externe Gabi Ashkenazi a vorbit în weekend la tefefon cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Acesta l-a informat pe Ashkenazi despre intenția SUA de a elimina sancțiunile împotriva Curții Penale Internaționale. Administrația Trump a impus unele sancțiuni Curții după ce aceasta a anunțat că lansează o anchetă împotriva Israelului pentru presupuse crime de război pe care le-ar fi comis față de palestinieni.

Cu toate acestea, Blinken a precizat că America nu este de acord cu actiunile Curții Penale Internaționale în ceea ce privește problema palestiniană, și nici cu încercarea Curții de a-și exercita autoritatea împotriva țărilor terțe, cum ar fi Israelul. Precizăm că Israelul nu este sub jurisdicția Curții Penale Internaționale, deoarece nu există niciun stat suveran palestinian și niciun teritoriu aparținând unei astfel de entități. Mai mult, Autoritatea Palestiniană nu are jurisdicție asupra cetățenilor israelieni. Mai multe țări și-au exprimat opoziția față de anunțul Curții.

Ashkenazi a clarificat, de asemenea, că toate aceste acțiuni abuzive dăunează oricărei șanse de progres în conflictul israeliano-palestinian.

Sursă: TPS


Sursa: