Thailanda: protestele arată problemele din bisericile thailandeze | AO NEWS
22 Jan, 2021 - Alfa Omega TV

Thailanda: protestele arată problemele din bisericile thailandeze | AO NEWS

Interzicerea Partidului Social Democrat „Future Forward” în februarie 2020 a marcat începutul protestelor din Thailanda, care s-au derulat pe tot parcursul anului. Populația are o vârstă medie de 39 de ani, conform datelor oficiale tailandeze, iar aproape 30% din populația Tailandei are sub 24 de ani.

Thailanda se bucură de libertate religioasă și de respectul reciproc față de toate religiile. Bisericile evanghelice cunosc o mare unitate în viziunea și misiunea de a vedea Thailanda schimbată de Evanghelia lui Cristos.

Există aproape 6.000 de biserici în Thailanda, care are o populație de aproximativ 70 de milioane de oameni, dar doar 0,67% din populație este creștină. Aproximativ 93% sunt budiști și 6% musulmani.

Bisericile și-au schimbat rutina pentru că pandemia globală a provocat întreruperea închinării colective în biserici, și a forțat biserica spre o transformare digitală, pentru a face predicarea și instruirea disponibile online.

În acest context, în care tinerii caută altceva decât aveau până acum, oportunitatea predicării Evangheliei este foarte mare în rândurile lor. Liderii creștini tailandezi cer creștinilor din întreaga lume să se roage pentru ca biserica să continue să lucreze în unitate pentru răspândirea Evangheliei, în mod special între tineri.

Sursă: Evangelical Focus


Sursa: