Rusia, frustrată de atacurile Israelului împotriva Iranului, în Siria | AO NEWS
22 Jan, 2021 - Alfa Omega TV

Rusia, frustrată de atacurile Israelului împotriva Iranului, în Siria | AO NEWS

Rusia este frustrată de presupusele lovituri aeriene ale Israelului împotriva țintelor legate de Iran, care se află pe teritoriu sirian, asta în ciuda unui mecanism de coordonare între armatele rusești și israeliene pentru a preveni situațiile neplăcute între acestea, în Siria.

Ministrul de externe Sergei Lavrov, și-a exprimat îndoiala cu privire la perspectivele unui război israeliano-iranian ce ar putea avea loc pe teritoriul sirian.

În schimb, ministrul Lavrov a facut un apel către Ierusalim pentru a spori implicarea Rusiei în soluționarea amenințărilor la adresa securității naționale a Israelului emise de vecinul său din nord. Ministrul rus de externe a transmis un mesaj direct conducerii israeliene, angajându-se să acționeze împotriva oricărei persoane care amenință statul evreu de pe teritoriul sirian, dacă Ierusalimul își va împărtăși informațiile cu Moscova.

Este interesant de menționat faptul că afirmațiile ministrului rus de externe au venit pe fondul rapoartelor referitoare la o întâlnire intermediată de Rusia, care a avut loc între oficialii israelieni și sirieni, la baza forțelor aeriene rusești Hmeimim în vestul Siriei. Această întânire nu a fost confirmată de Israel, iar regimul sirian din Damasc a respins vehement că ar fi avut loc vreodată o astfel de întâlnire.

Sursă: TV7


Sursa: