Campania de vaccinare a lui Netanyahu ar putea influența alegerile?
22 Jan, 2021 - Alfa Omega TV

Campania de vaccinare a lui Netanyahu ar putea influența alegerile?

În doar două luni, israelienii vor merge la urne pentru a patra oară în doi ani. De această dată, schimbările semnificative din peisajul politic ar putea avea un impact major asupra rezultatelor.

Ultimele alegeri au fost stabilite în decembrie, când parlamentul israelian nu a reușit adoptarea unui buget până la data stabilită, iar eșecul a provocat automat noi alegeri, programate pentru 23 martie. Aceste alegeri vor pune capăt și coaliției litigioase care are șapte luni și a fost condusă de premierul Beniamin Netanyahu și șeful de personal al armatei în rezervă, Benny Gantz. Se pare că aripa dreaptă va câștiga și mai multă susținere, iar partide precum Partidul Muncitoresc, Albastru-Alb, nu știu unde vor fi în câteva luni. În partidele de dreapta sunt două tabere, cei care vor să coopereze cu premierul Netanyahu și cei care nu vor. Analistul în Orientul Mijlociu, Joel Rosenberg, spune că noul peisaj al alegerilor reprezintă o provocare majoră pentru Netanyahu și partidul Likud, din partea provocărilor dreptei.

Problema este că tot mai mulți lideri ai partidelor de dreapta spun că niciodată nu vor accepta să intre la guvernare cu Netanyahu. Lucrul acesta poate duce la o situație critică. Dacă nu pot forma o coaliție deoarece niciun partid nu vrea să se asocieze cu Netanyahu, el are de rezolvat o problemă foarte dificilă. Gideon Saar este acum principalul rival al lui Netanyahu.

Fost lider al partidului Likud și secretarul cabinetului prim-ministrului, Gideon a plecat pentru a-și înființa propriul partid, Noua Speranță. În acest moment există o alternativă serioasă la partidul Likud și aceasta reprezintă o fisură în scutul lui Netanyahu, asta și deoarece Gideon a părăsit partidul, dar și pentru că este un lider legitim, iar el a spus clar că nu va ține partea lui Netanyahu. Netanyahu își pune speranța în obiectivul său din campanie, acela de a scoate Israelul din pandemia de COVID. Israelul este lider în acest moment la numărul de vaccinări raportat la numărul de locuitori, iar Netanyahu urmărește să redeschidă Israelul la timp pentru alegerile din martie și pentru Paște. Coronavirusul a lovit crunt Israelul.

Este o problemă foarte mare. Israelul nu s-a mai confruntat cu o criză economică de asemenea proporții. Israelienii sunt foarte îngrijorați, problema afectează la toate nivelurile, dar au și impresia că liderii lor i-au abandonat pentru obiectivele lor personale. Alți factori pe care votanții israelieni s-ar putea să îi ia în seamă includ amenințarea Iranului, procesul lui Netanyahu în acuzația de corupție și impactul unei posibile administrații Biden în ce privește, de pildă, Acordurile Avraam.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 362, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: