Beniamin Netanyahu încearcă să formeze o coaliție de guvernare majoritară
20 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

Beniamin Netanyahu încearcă să formeze o coaliție de guvernare majoritară

Pentru a patra oară în doi ani, premierul Beniamin Netanyahu încearcă să formeze o coaliție de guvernare majoritară. Chiar dacă va reuși, Netanyahu are și alte provocări din exterior, între care și deciziile președintelui Biden în ce-i privește pe palestinieni.

Confruntat cu un scenariu aproape imposibil, prim-ministrul Netanyahu acceptă provocarea în mod agresiv: „Voi depune toate eforturile să scot Israelul din acest cerc vicios al alegerilor recurente și să formez un guvern puternic pentru toți cetățenii Israelului.”

Pentru a obține 61 de locuri, Netanyahu ar avea nevoie de partidul Yamina al lui Naftali Bennett, sau de partidul islamist Raam, ori de dezertori din alte partide.

Danny Danon, șeful World Likud, întrevede un proces în două etape. Prima etapă este să obținem guvernul indiferent de susținere, pentru a primi votul în parlament: „A doua etapă va fi să aducem mai multe partide și să întărim coaliția.”

Între timp, Israelul obiectează împotriva deciziei lui Biden de a relua finanțarea pentru Autoritatea Palestiniană și UNRWA, organismul ONU care supraveghează refugiații palestinieni. În conversațiile cu Departamentul de Stat al SUA, mi-am exprimat dezamăgirea și dezacordul față de decizia de a relua finanțările către UNRWA fără impunerea unor reforme între care stoparea incitării la ură și eliminarea conținutului antisemit din programa lor educațională.

David Bedein, a cărui organizație monitorizează sistemul educațional al UNRWA, spune că acei copii încă sunt învățați să-i onoreze și să-i aprecieze pe cei care atacă Israelul și pe poporul său.

Cum poți să aloci fonduri unui sistem școlar care învață copiii să facă război contra unui stat membru al ONU? La UNRWA nu există nicio procedură de răspundere, agenția aceasta făcând antrenamente militare în școli. Cum majoritatea bugetului său merge spre educație, Biden face apel ca UNRWA să fie trasă la răspundere pentru ceea ce îi învață pe copii.

Națiunile care donează ar putea solicita în primul rând dezarmarea taberelor UNRWA, în al doilea rând, stoparea antrenamentelor militare în tabere, în al treilea rând, introducerea conceptelor educaționale de pace, de reconciliere cu vecinii lor evrei, în loc să spună că singura soluție este să facă război cu vecinii evrei. Bedein insistă că prioritar ar fi investigarea a ceea ce se petrece în acele tabere și să nu se lase duși de val încântați că oferă bani refugiaților.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 374, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: