Arabii din Knesset, vot împotriva acordului de pace între Israel, Bahrain și Emiratele Unite Arabe | AO NEWS
16 Oct, 2020 - Alfa Omega TV

Arabii din Knesset, vot împotriva acordului de pace între Israel, Bahrain și Emiratele Unite Arabe | AO NEWS

Membrii alianței politice numite Lista Comună, care este formată în principal din membri israelieni de origine arabă din Knesset, au anunțat că vor vota împotriva ratificării de către Knesset a acordurilor de pace dintre Israel, Emiratele Arabe Unite și Bahrain.

Lista Comună susține că planul de pace formulat de SUA face parte dintr-un plan clar de eliminare a drepturilor poporului palestinian. Scopul acestui plan este de a perpetua ocupația și cel mai important, de a împiedica înființarea unui stat palestinian cu granițele din 1967 și capitala sa în Ierusalimul de est.

În cadrul sesiunii guvernamentale de la începutul săptămânii, în care a fost prezentat tratatul de pace, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a subliniat că acordul cu Emiratele diferă de acordurile anterioare prin faptul că „Israelul nu renunță la niciun teritoriu”.

Yousef Jabareen, din Lista comună, a declarat că Acordurile Abraham „distanțează adevărata pace” și „servește ideologiei de dreapta și rasiste a lui Netanyahu și Trump, care încearcă să încalce drepturile poporului palestinian”, a afirmat el.

Amintim că diplomația americană a reușit să aducă Israelul, Emiratele Arabe Unite și Bahrain împreună, semnând luna trecută la Casa Albă un acord de pace istoric.

Sursă:TPS


Sursa: